Bruna Esih jutros je na svom Facebook profilu podijelila tekst s, ne baš poznatog, portala hop.com.hr pod naslovom ‘Otac Peđe Grbina pucao po Hrvatskoj u vrijeme Domovinskog rata’ te je dodala: ‘Pročitati ovo obvezno!’.

Međutim, glavni junak tog teksta uopće nije otac Peđe Grbina. Zastupnik SDP-a, naravno, odmah je reagirao. Napisao je da njegov otac nije stanoviti V.G. već Slavko Grbin i da je bio hrvatski branitelj. Na kraju Grbin od Brune Esih zahtjeva ispriku.

“Već nekoliko godina opskurni portali optužuju mog tatu da je za vrijeme Domovinskog rata ubijao hrvatske branitelje. Do sada smo to ignorirali jer se s takvim glupostima niti tata niti ja nismo imali namjeru baviti. Ali, kada takvu klevetu širi i “uvažena” zastupnica Bruna Esih tada sam, nažalost, prisiljen reagirati.

“Poštovana” kolegice, za početak, moj se tata ne zove V.G. već Slavko Grbin. Kao i mnogi drugi Istrijani ’90.-ih je stao u obranu domovine i nikada se zbog toga nije busao u prsa jer je radio ono što je bila njegova dužnost. Uvrijedivši njega, uvrijedili ste Istru, Istrijane i hrvatske branitelje. Očekujem promptnu ispriku, a do tada dijelim nekoliko slika i link na povijest 1. domobranske bojne Pula, koje je moj tata bio član, možda nešto i naučite:

https://hr.wikipedia.org/wiki/1._domobranska_bojna_Pula”, napisao je Grbin.

Komentiraj