Gradonačelnik Tomašević najavio veće račune odvoza smeća za one koji ne odvajaju

Autor:

11.10.2021.,Zagreb, U zagrebackom naselju Gajnice, nagomilan komunalni otpad, otpad za reciiklazu,plastika te stari papir, a kako navodi stanovnik Gajnica, neodgovorni gradjani odbacili su i zivotinjski otpad, tj pokvareno meso. 
Photo: Robert Anic/PIXSELL

Robert Anic/PIXSELL

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević najavio je u utorak na konferenciji za medije poskupljenje računa Čistoće za sve one koji ne odvajaju otpad.

Poručio je da usluga odvoza otpada mora promijeniti cjenik. “Već neko vrijeme se pokušava uvesti naplata prema količini odloženog otpada, tj. da se stimulira građane da što više odvajaju, tj. da više plaćaju oni koji ne odvajaju za recikliranje i kompostiranje”, naglasio je.

“Usluga će poskupjeti za one koji ne odvajaju, ali analize se još rade. Imamo nekoliko mjeseci da Skupština donese novu odluku”, rekao je gradonačelnik.

Komentirajući situaciju s glomaznim otpadom, Tomašević je rekao da je glomazni otpad trenutno na platou na Jakuševcu, gdje se odvajaju sirovine. Najavio je da će uskoro prezentirati prezentirati daljnja privremena rješenja dok se ne riješe sve dozvole.

Na novinarsko pitanje plaćaju li građani sad drobilicu koja stoji na Jakuševcu, dok ne još ne radi, Tomašević je odgovorio da Grad ne plaća ništa dok ne radi.

“Ona se plaća kad počne raditi pa čekanje dozvola nisu dodatni troškovi. Što se tiče Sesvetskog Kraljevca, Čistoća je ispraznila skladište. Glomazni otpad se tamo više ne odvozi. I dalje analiziramo prijelazne mjere i obavijestit ćemo uskoro javnost”, rekao je.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.