Grad Zagreb i UNICEF zajedno za dječja prava u 2023. godini

Danas je potpisan sporazum o suradnji i donaciji između Grada Zagreba, Zagrebačkog holdinga, Zagrebačkog velesajma i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku s ciljem promicanja i zaštite dječjih prava u 2023. godini.

Sporazum su potpisali Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba, Ivan Novaković , predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga, Renata Suša, direktorica Društva Zagrebački velesajam te Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Ovim vrijednim sporazumom Grad Zagreb podupire poboljšanje uvjeta života i ostvarivanje prava djece kroz podršku programima UNICEF-a u Hrvatskoj. Tako će Zagrebački holding d.o.o. slanjem pisma UNICEF-a uz jedinstveni račun Zagrebačkog holdinga potaknuti poslovne korisnike usluga da svojim donacijama podrže aktualne programske aktivnosti UNICEF-a. Nadalje, suradnja podrazumijeva i podršku Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo za izlaganje UNICEF-a na manifestacijama Zagrebačkog velesajma te podršku Zagrebačkog velesajma kroz časopis #ZAGREB. Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade podržat će provedbu UNICEF-ova edukativno-humanitarnog programa „Škole za Afriku“ kojem je cilj stvaranje ozračja tolerancije i solidarnosti u zagrebačkim školama i dječjim vrtićima putem poziva na uključenje u program dječjim vrtićima i školama kojima je osnivač Grad Zagreb.

Uz to, Zagrebački holding poslat će pismo preporuke gradskim tvrtkama i ustanovama kojima je osnivač Grad Zagreb te podružnicama Zagrebačkog holdinga za suradnju s UNICEF-om, te će Grad Zagreb i Zagrebački holding pomoći u realizaciji UNICEF-ovih humanitarnih aktivnosti kao što su humanitarna utrka „Mliječna staza“ i program redovnih mjesečnih donacija „Čuvari djetinjstva“.

Zahvalivši predstavnicima UNICEF-a na odličnoj suradnji, gradonačelnik Tomislav Tomašević istaknuo je da je ovaj sporazum rezultat vrlo dobrih odnosa na zajedničkim projektima i ciljevima. „UNICEF i Grad Zagreb dijele isti stav o pravima djece, posebice kad je riječ o najranjivijim skupinama djece poput onih koji žive u siromaštvu ili onih koji su svjedoci ili žrtve nasilja. Podržavamo aktivnosti UNICEF-a koje za cilj imaju poboljšati živote djece u Zagrebu i u Hrvatskoj“, rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Tomašević je istaknuo da Zagrebački holding sudjeluje u prikupljanju donacija za rad UNICEF-a, na način da, u isporučenim računima, poslovni korisnici dobiju i materijale u kojima ih se poziva da doniraju dio prihoda za aktivnosti koji promiču prava djece.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner