Gozba na stolu: Kuhamo krepko varivo s piletinom po receptu Jamieja Olivera

Autor:

Press

Jamie Oliver, jedan od najprodavanijih autora kuharica na svijetu, u svojoj novoj kuharici ‘Jedan’ koja je nedavno objavljena na hrvatskom jeziku vraća se s receptima od kojih se svi mogu pripremiti u samo jednom loncu.

Recepti koje pritom nudi iznimno su domišljati, ukusni i opojnih mirisa, ali i vrlo praktični i ekonomični te iznimno laki i brzi za pripremiti. Danas smo se odlučili za krepko varivo s piletinom.

Za četiri porcije bit će vam potrebno oko 13 minuta pripreme i sat vremena za pečenje ovog slasnog jela.

Sastojci:

  • 4 ploške prošarane dimljene slanine
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 žlica sjemenki koromača
  • 1/2 svežnja timijana (10 g)
  • 200 ml crnog vina
  • 2 limenke pelata rajčica od 400 g
  • 2 limenke bijeloga graha (cannellini) od 400 g
  • 4 pileća bataka

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 190 °C. Slaninu nasjeckajte na komadiće od 2 cm. Oljuštite i tanko narežite češnjak. Na srednje jak plamen stavite lim za pečenje veličine 25 cm x 35 cm, ulijte 1 žlicu maslinovog ulja, dodajte slaninu, češnjak, sjemenke koromača i listiće timijana. Miješajte dok sastojci ne požute, podlijte ih crnim vinom pa dodajte rajčice koje ćete malo izgnječiti čistim rukama.

Ocijedite i dodajte grah, prstohvat morske soli i crnog papra, dobro promiješajte pa pričekajte da zakuha. Pileće batake začinite solju i paprom, utaknite ih u varivo s kožom prema gore. Sve potom pecite 1 sat ili dok se meso ne počne lako odvajati od kosti, a varivo bude gusto i ukusno. Negdje na pola puta sve malo promiješajte, a piletinu prelijte umakom iz lima.

Jelo će biti savršeno posluženo ravno iz pećnice, a možete dodati i kakvu svježu zelenu lisnatu salatu i povrće kuhano na pari, kao i malo kruha kojim možete pokupiti umak.

Stigla je nova kuharica omiljenog kuhara čija jela stanu u jednu posudu

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.