Gotovina i veterani zabavljali su se u restoranu. Smiju raditi samo terase, evo što kaže načelnik općine Pakoštane

Umirovljeni general Ante Gotovina održao je u subotu govor na privatnom druženju s veteranima u Pakoštanima. Snimka njegovog govora počela se masovno dijeliti na društvenoj mreži Facebook.

Društvenim mrežama širi se govor Ante Gotovine: “Možemo biti sretni, zadovoljni, nezadovoljni, s pravom”

No, osim govora ostalo je zamijećeno da se na zabavi krše epidemiološke mjere. Okupljanje je održano u zatvorenom dijelu restorana, u vrijeme kad su na snazi epidemiološke mjere koje govore da je dozvojen rad samo terasama ugostiteljskih objekata.

Načelnik Općine Pakoštane Milivoj Kurtov za portal dnevnik.hr kazao je da to nije bila ‘ozbiljna zabava’ te dodao da je sve bilo u okvirima dozvoljenog.

Također, rekao je da se nije radilo o restoranu, već o ‘privatnoj kuhinji. “To je bila privatna kuća kod jednog našeg branitelja. Ja sam trebao biti, ali nisam zbog nekih svojih opravdanih razloga, ali znam da se pridržavalo svih tih epidemioloških mjera”, kazao je dodavši da se tamo nalazilo od 10 do 12 osoba, te podsjetio da je granica 25 osoba na okupljanju, no samo na snimkama se može vidjeti da je bilo mnogo više ljudi, nego što je rekao načelnik Pakoštana.

”Možda ste vidjeli ono što sam ja vidio, Gotovina ih je pozdravio. Nikakvog tuluma tu nije bilo, tu se pojelo i bilo malo zajedno i svatko svojim putem”, zaključio je Kurtov.

Autor snimke Mario Uglješć kazao je da su se okupili ”obični ljudi, nikome zanimljivi”, nitko tko je politički aktivna osoba. Okrenulo se, priča, janje uz prijateljsko druženje. Restoran, tvrdi, nije bio već kuća s otvorenom terasom, ”ustakljena, ali sve sa strana je bilo otvoreno”.

Pogledajte snimke:

Komentiraj