Dusko Marusic/PIXSELL

GOTOVA DO 2018. Gradnja pulske bolnice napreduje

Pomoćnik ministra zdravlja Dragan Korolija Marinić, koji je danas u pratnji sanacijske upraviteljice pulske Opće bolnice Irene Hrstić, istarskog župana Valtera Flege i pulskoga gradonačelnika Borisa Miletića obišao gradilište nove bolnice, izrazio je zadovoljstvo tijekom radova i poslovanjem pulske bolnice koja, kako je rekao, “znatno skraćuje liste čekanja, uvodi reformske mjere te restrukturira procese upravljanja”.

“Zadovoljni smo pulskom bolnicom koja je u laganom plusu, ima dobar trend i sve što se tiče Pule je u redu. Što se tiče same gradnje, jako smo zadovoljni kako se odvijaju radovi. Rokovi se poštuju, a nova pulska bolnica je trenutačno najveće gradilište u hrvatskom zdravstvu”, rekao je novinarima Korolija, koji se nada da će se uskoro otvoriti gradilište i u Primorsko-goranskoj županiji za riječki KBC na Sušaku.

Sanacijska upraviteljica bolnice Irena Hrstić istaknula je kako se u ovom trenutku stiglo na 30-ak posto izgrađenosti nove bolnice. “Generalno gledajući, radovi napreduju dobro, svi eventualni problemi rješavaju se u suradnji s resornim ministarstvom, županijom i gradom Pulom”, rekla je.

 

  • “Vjerujem da je i ovaj tijek radova dovoljan dokaz da će sve ono što smo rekli i počeli biti i realizirano. Prema sadašnjim rokovima, nova pulska bolnica trebala bi biti gotova do siječnja 2018. budući da je planirani rok bio 36 mjeseci od početka radova”, istaknula je Hrstić.

 

Istarski župan Valter Flego pohvalio je izvođače radova i sve one koji su uključeni u izgradnju nove bolnice te je zahvalio mjerodavnome ministarstvu koje prati i pomaže ukloniti probleme koji se pojavljuju u samom procesu gradnje.

Na pitanje novinara ima li županija plan za bivšu vojnu bolnicu, Flego je odgovorio kako ima i da su u tijeku razgovori s ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Vedranom Mornarom tijekom kojih je istaknuta inicijativa da se ta bolnica prepusti Sveučilištu s obzirom na to da u Puli, kako je rekao, “nedostaje prostora za smještaj studenata i kabinete za profesore”.

“Mi u Istri želimo osnažiti svoje Sveučilšte i želimo biti intelektulano čim neovisniji. Stoga ovu inicijativu smatramo iznimno dobrom”, zaključio je Flego.

Komentiraj