Google počeo uvoditi korisne filtere za pretraživanje unutar Gmaila za Android

Armin Durgut/PIXSELL

Google je ovaj tjedan dodao filtere za lakše traženje unutar Gmaila za mobilni operativni sustav Android, otkrivaju xda-developers.com.

Ova promjena se počela uvoditi još u veljači prošle godine. Opcija Search Chips je uvedena u sustav Gmaila za G Suite (Workspace) te je traženje postalo lakše i jednostavnije. Nakon nekoliko mjeseci ova nadogradnja je postala dostupna korisnicima Gmaila.

Korsnici platforme Workspace, koja sadrži brojne značajke računalstva u oblaku su vrlo zadovoljni ovim dodatkom, a sada je ova nadogradnja dostupna i na pametnim telefonima. Filteri se aktiviraju, tj. počinju se pojavljivati dodirom opcije za traženje te je pregledavanje ‘starije’ elektronske pošte brže i ciljano prema odrednicama kao što su: pošiljatelj, primatelj, datum, privitak…

Kategoriziranje je jednostavnije, no nije usavršeno kao na zaslonu računala ili laptopa. Kombinacija nekoliko filtera se uvodi postupno, bit će aktivirana automatski za korisnike Workspacea, G Suite Basica i poslovne korisnike diljem svijeta do kraja listopada.

Komentiraj