Globalni glazbeni udar na desnicu

Članovi grupa Rage Against The Machine, Public Enemy i Cypress Hill udružili su se u grupu Prophets Of Rage koja će nastupiti u Zagrebu 26. lipnja, uz podršku grupa House Of Pain, Black Peaks i Skindred.

Vijest koju su organizatori koncerta Prophets Of Rage (koncertna agencija LAA) plasirali krajem prošle godine oduševila je mnoge fanove jer grupa s kultnim statusom u ovom krajevima – Rage Against The Machine – gostovala je samo u Ljubljani, i to prije punih 15 godina. Vođa RATM-a Tom Morello okupljanje Prophets of Ragea pojasnio je aktualnom političkom situacijom u svijetu i skretanjem u desno mnogih velikih sila, Amerike prije svega. Riječ je o jednom od najznačajniji crossover bendova svih vremena i grupi koja je najbolje spajala rock i hip hop s društveno-političkim angažmanom. Objavila je tri studijska albuma koja će velikim dijelom odsvirati Prophets Of Rage na svjetskoj turneji “Make the World Rage Again”.

Nekadašnji frontmen grupe RATM Zach De La Rocha rekao je da nije zainteresiran za to da nastupa i snima s njima, ali ne želi spriječiti njihovu karijeru pa Prophets Of Rage mogu bez problema izvoditi sve pjesme RATM-a. Postavu Prophets Of Rage danas čine trojica članova tog benda. Tom Morello na glasu je kao jedan od najboljih rock gitarista današnjice i aktivist koji je ljevičarske ideje širio diljem Amerike držeći predavanja s Henryjem Rollinsom. On je povodom predstavljanja grupe Prophets Of Rage u svibnju ove godine izjavio za Rolling Stone da su oni elitna skupina revolucionarnih glazbenika koji su se odlučili suprotstaviti u ‘’usranoj izbornoj godini’’ svojim Marshallima (pojačalima) koji će gorjeti na njihovim nastupima.

Uz njega su tu i Brad Wilk na bubnjevima i Tim Commeford na basu. Njima su se pridružili Chuck D i DJ Lord iz još jedne poznate američke grupe Public Enemy koja se proslavila svojim beskompromisnim hip hopom i rapom, ali prije svega politički angažiranim tekstovima, kritici medija i podršci afroameričkoj zajednici u SAD-u. Godine 2004. magazin Rolling Stone uvrstio na ih je listu ‘’The Immortals: 100 Greatest Artists of All Time’’ a tijekom karijere objavili su 11 albuma. Njima se pridružio Louis Freese poznatiji kao B Real, član hip hop grupe Cypress Hill, prve latino grupe u povijesti glazbe s platinastim i multiplatinastim albumima koji su tijekom karijere prodali više od 17 milijuna albuma, od čega više od 11 samo u SAD-u. Tako na Šalatu dolazi supergrupa puna srdžbe i bijesa zbog sve intenzivnijeg jačanja desnice, a da ne bi bili usamljeni u svojoj borbi, pridružile su im se grupe Hose Of Pain, Black Peaks i Skindred kojima je organizator ovog koncerta dan kasnije pridružio i nastup grupe The Cult.

Komentiraj