GLAVAŠ “S Pupovcem ne komuniciram, ali ne vidim prepreke da sudjelujemo u vladajućoj većini”

HINA/ Damir SENČAR

Saborski zastupnik HDSSB-a i optuženik za ratni zločin Branimir Glavaš jutros je u emisiji ‘Novi dan’ N1 televizije komentirao što u podršci vladajućoj većini sudjeluje i s SDSS-om milorada Pupovca.

“Dok nismo podržavali parlamentarnu većinu, tada se plasiralo da s Glavašem i HDSSB-om nitko neće, a sad se digla kuka i motika da smo se prodali Plenkoviću i HDZ-u”, rekao je Glavaš dodajući kako nije znao za pregovore i koaliicju HDZ-a i HNS-a.

“I HDSSB-u je odgovaralo da ne bude izbora, ali odgovara i svima ostalima, kao i SDP-u – ma koliko Bernardić zagovarao izbore, on je Boga molio da ih ne bude”, smatra. Objasnio je da je HNS bio svjestan da bi im se moglo dogoditi da ih SDP ne prihvati kao partnera, te da ostanu na ‘vjetrometini do izbora’.

Dodaje da HNS iz te koalicije neće profitirati, jer će ih birači kazniti. “HDZ-u i Hrvatskoj odgovara da Vlada ostane cjelovita i duboko vjerujem da HDZ neće biti kažnjen”, kaže Glavaš.

Otkrio je kako s Pupovcem ne komunicira. “Duboko sam uvjeren da će Pupovac, uvaženi profesor i zastupnik, održati konferenciju za medije na kojoj će mi se ispričati kad bude donesena presuda protiv mene. Osobno ne komuniciramo, ali ne vidim prepreke da sudjelujemo u vladajućoj većini”, rekao je.

Komentiraj