Nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović objavio je u petak na svom Facebooku dokument s popisom svojih zahtjeva za potporu Vladi, koji su uz njega potpisali premijer Andrej Plenković, ministar branitelja Tomo Medved i državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Zdravka Bušić.

“Ja, saborski zastupnik General Željko Glasnović održao sam riječ. Ne pristajem na trgovinu sa hrvatskim narodom. Ovo su uvjeti, ili sve ispoštujte ili idite”, napisao je Glasnović uz fotografiju dokumenta na svom Facebook profilu.

Vladi je postavio pet zahtjeva koji se odnose na isplatu zaostataka pripadnicima HVO-a od Ministarstva rada i mirovinskog sustava, što žurnije stavljanje u Vladinu i saborsku proceduru Zakona o hrvatskim braniteljima, da se što hitnije sazove plenarna sjednica o pitanju Hrvata u dijaspori i BiH, što uključuje ukidanje nepotrebne birokracije, ažuriranje popisa svih Hrvata izvan domovine, te ubrzavanje postupaka dobivanja državljanstva za hrvatske građane u dijaspori.

Glasnović od Vlade traži i rješavanje problema dvostrukog oporezivanja inozemnih mirovina te izradu akcijskog plana za uključivanje gospodarstvenika iz dijaspore, kao i donošenje zakona o tome.

Glasnović je u petak stavio svoj potpis podrške za izbor Gordana Jandrokovića za novog predsjednika Hrvatskog sabora, a u četvrtak je prilikom izglasavanja povjerenja ministru financija Zdravku Mariću napustio sabornicu i nije glasao rekavši da “neće biti ničija korisna budala, ni lijevog niti desnog krila Udbe”.

Komentiraj