Gitara Johnnya Ramonea prodana na dražbi za 900.000 dolara

Gitara koju je svirao Johnny Ramone prodana je za nešto više od 900.000 dolara na nedavno održanoj dražbi u Bostonu.

Električna gitara Mosrite Ventures II iz 1965. godine korištena je na svih 15 albuma Ramonesa i gotovo 2000 izvedbi od 1977. godine. Gitaru je na dražbi kupio anonimni kolekcionar iz SAD-a i ponudio impresivnu svotu od 900.000 dolara.

Ostali artikli vezani uz Ramonese prodani su također na dražbi, a uključivali su potpisane gitare pokojnog glazbenika Mark-2, koja je koštala gotovo 50.000 dolara, te mikrofon pokojnog  pjevača slavnog punk rock sastava Joeya Ramonea, marke Shure, koji su se koristili na posljednjim koncertima Ramonesa u Hollywoodu 6. kolovoza 1996., koji je na kraju prodan za 13.000 dolara.

Bliski prijatelj članova benda, Daniel Rey, prikupio je uspomene koju su se našle na spomenutoj dražbi i priznao da je vrlo rijetko koji glazbenik koristio istu gitaru od početka do kraja svoje karijere. “Većina gitarista svira na desetke gitara i svake godine ih mijenjaju na različitim turnejama. Johnny je koristio istu gitaru od prvog dana do kraja, i mislim da je to nekako jedinstveno. Ta gitara je neuništiva. Svirao je na njoj preko 2000 koncerata s Ramonesima, tako da može podnijeti bilo što.”

 

Komentiraj