Fuchs: “Obrazovni sustav funkcionira dobro, epidemiološke mjere su učinkovite”

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs nalazi se u karanteni zbog bliskog kontakta s osobom pozitivnom na koronavirus, ali naglašava kako obrazovni sustav funkcionira dobro u vremenu pandemije.

“Zasad sam dobro”, rekao je Fuchs o svom zdravstvenom stanju.

“Mislim da zasad, bez obzira što sam ja u samoizolaciji, sustav funkcionira dobro. Nemamo velike upade infekcija u samim školama. Imamo jednu ravnu liniju broja učenika koji su pozitivni i blagi pad učenika koji završavaju u izolacijama, što je, barem što se tiče nas u ministarstvu, donekle očekivano”, kazao je.

Mjere za školstvo učinkovite

“Zadnjih par dana je pao broj učenika u stalnoj izolaciji, mislim da je 500 ili 600 učenika manje… Nemamo nikakvih oscilacija u broju zaraženih učenika i nastavnika, to pokazuje da su mjere očito učinkovite.”

Ministar Fuchs je čestitao svima koji rade u školstvu Svjetski dan učitelja, te je rekao da “bez njih ne bi bilo napretka u nijednoj zemlji svijeta, tako niti u Hrvatskoj”.

Na prosvjetarima “veliko breme, jer danas rade više, a plaće su im iste”

Fuch je rekao da se, “onaj dio primanja koji su učitelji tražili prije krize, što je rezultiralo štrajkom, ispunjava i nije niti najmanje upitno”. Dodao je još da su potrebne “promjene u sustavu obrazovanja koje bi trebale dovesti do racionalizacije poslovanja, ali da dovedu i do povećanja primanja učitelja”.

Reforma obrazovanja

“Potrebne su analize da se vidi što je napravljeno sa svih aspekata”, komentirao je Fuchs za N1 televiziju.

Komentiraj