Frka Petešić: “Premijer se osjeća dobro, nema simptoma i nastavlja normalno dalje raditi”

Predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić održao je u nedjelju u zgradi Vlade konferenciju za novinare.

Premijer Andrej Plenković je od subote u samoizolaciji nakon što je njegova supruga dobila pozitivan test na koronavirus.

Premijer je u nedjelju odradio dva virtualna sastanka, a glasnogovornik Vlade Marko Milić za Dnevnik.hr je rekao da se Plenković osjeća dobro te da nema simptome.

Premijeru Andreju Plenkoviću određena je desetodnevna samoizolacija. “On je u odvojenom dijelu stana, u potkrovlju, izoliran od supruge i djece. Osjeća se dobro, negativno je testiran, nema simptoma i nastavlja normalno dalje raditi. Vlada najnormalnije funkcionira”, kazao je Frka Petešić.

“Koliko je meni poznato neće ništa biti otkazani, svi sastanci će se održati video vezom. On ne podliježe normalnom režimu bolovanja. Kada liječnici odluče, on će se opet testirati”, dodao je.

Državni tajnik ministarstva branitelja Stjepan Sučić je u petak uhvaćen u jednom vukovarskom ugostiteljskom objektu nakon što su na snagu stupile nove mjere kojima je zabranjen rad ugostiteljskih objekata.

“Naravno da osuđujemo jedan takav nemili događaj. Žao nam je što se tako nešto dogodilo, u trenutku kada su propisane mjere koje se odnose na sve nas u zemlji, dužnosnici vlade moraju davati primjer, to pitanje će sigurno biti razmotreno u vladi”, rekao je Frka Petešić.

Dodao je da će odluka o eventualnom razrješenju biti donesena u ponedjeljak na Vladi.

Komentiraj