Marija Laća

FOTO: Zagrebačko predstavljanje platforme ‘We love local’

Gastronomska platforma ‘We love local’ predstavljena je i u Zagrebu. Prigodno događanje je bilo prava poslastica za sve ljubitelje dobre hrane, novinare, foodije, food blogere i brojne poznate koji su se okupili u restoranu Rougemarin City.

Chef Marin Medak je uzvanicima na najbolji mogući način predstavio projekt, pripremio im je maštovite i neočekivane, a opet autohtone delicije spravljene od svježih i kvalitetnih lokalnih namirnica i pokazao kako će u praksi funkcionirati platforma. Projekt je osmišljen u svrhu popularizacije konzumacije lokalne hrane i proizvoda, sezonskih namirnica te će povezati male uzgajivače i proizvođače s restoranima.

“Vjerujem u We love local koncept kvalitetne hrane od farme do stola i zato će se ova premijerno predstavljena jela odsada nalaziti na novom jelovniku Rougemarin Cityja. Servirat ćemo autohtonu hrvatsku kuhinju od probranih lokalnih sastojaka izvedenu u street food formi. To je hrabar zaokret u ponudi, ali zagovornik projekta mora povesti primjerom. Očekujem da ćemo ovime pokrenuti trend koji će biti korak u dobrom smjeru za male proizvođače, goste restorana i društvo u cjelini“, rekao je chef Medak.

Komentiraj