FOTO: Zagrebačko kazalište mladih proslavilo pedesetu izvedbu ‘Črne mati zemle’

ZKM

Zagrebačko kazalište mladih proslavilo je pedesetu izvedbu hvaljene i nagrađivane predstave ‘Črna mati zemla’ nastale prema istoimenom romanu Kristiana Novaka u adaptaciji Tomislava Zajeca i režiji Dore Ruždjak Podolski.

Svi su se oni sinoć okupili na ZKM-ovoj proslavi održanoj nakon jubilarne izvedbe. Publika je ovacijama ispratila glumce i izvedbu, nakon koje je sa slavljeničkom tortom bio i Nikola Ljutić, koji je proslavio i svoj jedanaesti rođendan.

ZKM-ova predstava ‘Črna mati zemla’ je premijerno odigrana 01.04.2017. godine, a od tad je osvojila naslov najnagrađivanije predstave – ima tri Nagrade hrvatskog glumišta: za najbolju predstavu u cjelini, režiju te za najbolju sporednu ulogu Bake.

‘Črna mati zemla’ dobila je i četiri Nagrade Marul – za najbolju predstavu u cjelini, a uz to je redateljica Ruždjak Podolski nagrađena Marulom (i Gavellom) za režiju, a Tomislav Zajec Marulom za najbolju dramatizaciju istoimenog romana, dok je kostimografkinja Doris Kristić nagrađena Marulom za umjetničko ostvarenje. Predstava je osvojila i nagradu publike na 63. Sterijinom pozorju u Novom Sadu.

U predstavi glume: Adrian Pezdirc, Mia Biondić, Doris Šarić Kukuljica, Nataša Dorčić, Urša Raukar, Dado Ćosić, Zoran Čubrilo, Suzana Nikolić, Jasmin Telalović, Dora Polić Vitez, Pjer Meničanin, Barbara Prpić, Nadežda Perišić Radović, Danijel Ljuboja, Damir Šaban, Mateo Videk, Milica Manojlović, Stanko Kovačić, Nikola Ljutić i Leon Bujanović. Scenograf je Stefano Katunar, kostimografkinja Doris Kristić, suradnica za scenski pokret Petra Hrašćanec, skladatelj Stanko Kovačić, oblikovatelj tona Miroslav Piškulić, oblikovatelj svjetla Aleksandar Čavlek, asistentica redateljice Lea Anastazija Fleger.

Komentiraj