FOTO, VIDEO: Akcija splitske policije i uhićenja osumnjičenog za trostruko ubojstvo

Počinitelja trostrukog ubojstva u centru Splita policija je, službeno je potvrđeno, uhitila. Prema neslužbenim informacijama za ubojstvo  trojice mladića osumnjičen je 25-godišnji F.Z., splitski pomorac koji je danas poslijepodne krenuo u osvetnički pohod jer su, kako navode Nacionalovi izvori,  dvojica od trojice ubijenih muškaraca zlostavljali jednog od njegove braće u čemu se najvjerojatnije krije i glavni motiv ovog zločina.

Na slici osumnjičeni za trostruko ubojstvo na liječničkoj obradi nakon uhićenja

Nacional.hr donosi video i fotografije akcije splitske policije i uhićenog F.Z. . Uz njega, još je jedna osoba koja se dovodi u vezu s događajem privedena. Prema pisanju medija riječ je o bratu uhićenog koji je pronađen u kafiću Borsalino iz  kojeg je izveden i nekoliko trenutaka kasnije i odveden na kriminalističko istraživanje kao osoba koja bi mogla imati saznanja o događaju.

Prije nego je policija potvrdila uhićenje oglasio se splitski gradonačelnik Adro Krstulović Opara:

“Ovo je desetljećima nezabilježen čin koji je potresao sve stanovnike našeg grada. Hvala policiji na brzom djelovanju i informiranju. Počinitelj je uhićen i to je u ovom trenutku najvažnije. Policija će uskoro izaći sa svim informacijama te će rasvijetliti cijeli slučaj”, napisao je na društvenoj mreži Facebook splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Oko 21 sat oglasila se i splitska policija.

“U Splitu su danas, 11.siječnja 2020.godine oko 15:40 sati u centru grada na dvije lokacije (Šperun i Radmilovićeva ulica) vatrenim oružjem ubijene tri osobe. Dva muškarca su preminula na mjestu događaja, a treći muškarac je preminuo naknadno u bolnici. Sve raspoložive policijske snage su odmah izašle na teren.

U sklopu kriminalističkog istraživanja u službene prostorije dovedene su dvije osobe. Jedan od njih se dovodi u svezu s počinjenim kaznenim djelima, a za drugu osobu postoji vjerojatnost da raspolaže korisnim saznanjima.

O događaju je obaviješten ŽDO u Splitu, te će se na mjestu događaja obaviti očevid”, poručili su iz policije.

Za sutra je najavljena konferencija za medije u PU splitsko – dalmatinskoj.

 

Na slici brat osumnjičenog za ubojstvo

 

 

 

Komentiraj