FOTO: Vesele vijesti iz podruma Feravina

Izidor Tačković i Krešimir Zadravec/EXE produkcija, Foto Nomad

Urbani, moderni i elegantni, tako bi se mogli opisati novi pjenušci Feravina.

Grasecco (brut i ekstra brut) i Francesca su u velikom stilu predstavljeni u foajeu zagrebačkog Hrvatskog Narodnog Kazališta. Ovi pjenušci su 100 posto hrvatski proizvod i za sada jedini domaći pjenušci koji se od berbe do punjenja proizvode u podrumu Feravina u Feričancima. Tek su se pojavili na tržištu i već su osvojili zaljubljenike u pjenušava vina, a posebno ženski dio publike.

“Nove pjenušce prvi puta u našem podrumu proizvodimo charmat metodom tipičnom za proizvodnju talijanskog prosecca i iznimno smo zadovoljni reakcijom tržišta. Grasecco od sto posto graševine i Francesca od sto posto frankovke, od proljeća, otkad su se pojavili na tržištu, postali su jedan od naših najtraženijih proizvoda“, otkrio je Luka Vrga, član Uprave Osilovca u čijem je sastavu vinarija Feravino.

Autor moderne i trendi etikete je poznati hrvatski dizajner Miran Tomičić, kreativni direktor brend dizajn agencije Octopus Ink.

“Ideja je bila kreirati suvremen, razigran, mladenački brend temeljen na lokalnom pristupu i tradiciji. Potrošači danas ne žele samo proizvod, traže nešto više – traže priču. Oni brend ne samo da koriste, oni ga slijede, slušaju, stalo im je do utemeljenosti brenda i do njegovog vizualnog identiteta“, rekao je Miran Tomičić.

Dodajmo kako je održan i Festival Frankovke u poznatim slavonskim Feričancima.

Na međunarodnom ocjenjivanju frankovki, na koje je pristiglo pedesetak uzoraka iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske te više stotina ljubitelja vina. U konkurenciji vrhunskih frankovki, međunarodni ocjenjivački žiri sastavljen od poznatih enologa i stručnjaka, najviše je bodova dao Frankovki Miraz iz 2015. godine (Feravina), koja je osvojila šampionsku titulu.

“Šampionske titule osvojene na domaćem terenu imaju posebno značenje, osobito ako ih dobijete za sortu koja je nepravedno zapostavljena u Hrvatskoj, a kojoj naša vinarija pridaje iznimnu pozornost. Brojne nagrade i narudžbe iz europskih zemalja, ali i Amerike i Meksika potvrđuju da su obje naše Frankovke – Miraz i Dika, vina iznimne kvalitete“, rekao je Luka Vrga.

Komentiraj