Lijepa Demi Leigh Nel Peters iz Južne Afrike okrunjena je sinoć kao nova Miss Universe. Njezine dvije pratilje su predstavnice Kolumbije i Jamaice.

Prema novom sistemu odabira Top 16, nakon preliminarnog natjecanja koje je uključivalo natjecanje u kupaćim kostimima, večernjim haljinama i intervju, odlučeno je da u najboljih 16 ulaze 4 predstavnice iz Europe, 4 iz Afrike i Azije, 4 sa Američkog kontinenta i još 4 najljepše kao “wild carts”.

Tako su se među 16 plasirale: Tajland, Šri Lanka, Gana, Južna Afrika, Španjolska, Irska, Hrvatska i njena predstavnica Shanaelle Petty, Velika Britanija,Kolumbija, USA, Brazil, Kanada te Filipini, Venezuela, Jamaica i Kina.

Nakon natjecanja u kupaćim kostimima i večernjim haljinama odlučeno je o Top 10 polufinalistica, a najljepših pet: Južna Afrika, Venezuela, Tajland, Jamaica i Kolumbija imale su prilike odgovarati na pitanja žirija.

Najuspješnije tri, među kojima je i novookrunjena južnoafrička ljepotica uz Kolumbiju i Jamaicu slavile su pred prepunim auditorijem u Las Vegasu.

Miss Universe Demi Leigh ima 22 godine, diplomirala ne poslovni management, a u slobodno vrijeme zalaže se za žene te ih uči o važnosti samoobrane

66. Izbor za Miss Universe, održan je u Planet Hollywood resort i casinu, a vodili su ga Steve Harvey i Ashley Graham uz nastup Fergie te Rachel Platten.

Komentiraj