FOTO: Četvrti Falkensteiner Punta Skala triatlon u Petrčanima premašio sva očekivanja

Dragan Lonić, Filip Brala, Toni Filipović

Četvrti Falkensteiner Punta Skala triatlon u Petrčanima kraj Grada Zadra premašio sva očekivanja – natjecalo se više od 650 profesionalnih sportaša i amatera – Sonja Škevin i Andrej Vištica državni su prvaci, a Ecija Ojdanić je ostvarila prvu sportsku pobjedu.

Novi državni prvaci u srednje dugom triatlonu su Sonja Škevin s vremenom od 4:31:33 i Andrej Vištica s odličnih 3:59:31, glumica Ecija Ojdanić osvojila je zlato u utrci na deset kilometara.

“Ovo mi je prva pobjeda u sportskom natjecanju u životu! Uvjeti su bili teški zbog velike vrućine, ali osjećam se odlično i ponosno iako još nisam svjesna da sam osvojila prvo mjesto. Potpora obitelji mnogo mi znači kao i primjer koji sam dala svojoj djeci. Velika mi je želja iduće godine natjecati se u štafeti i već razmišljam o okupljanju svog tima i osvajanju 21 kilometra“, rekla je Ecija Ojdanić.

Hrvatska IRONWOMAN, Đurđica Orepić sa svojim klubom TK Pula u štafeti je vozila bicikl 90 kilometara, a osvojili su deveto mjesto. Današnjom utrkom pripremala se za Half IRONMAN Luxemburg na kojemu će se natjecati za dva tjedna.

“Staza nije lagana, brdovita je i puno je uspona, ali je jednostavno predivna. Ipak je ovo triatlon i mora biti teško. Organizacija je, kao i uvijek, besprijekorna i zaista sam uživala u svakom trenutku“, prokomentirala je Đurđica Orepić.

U štafeti se natjecao i Mario Valentić otplivavši dionicu dugu 1900 metara. U njegovom timu bile su i TV voditeljica Ana Radišić i juniorska reprezentativka Hrvatske u biciklizmu, Josipa Šintić.

“Sportom se gradi pozitivan imidž pa ponosno gledamo u budućnost, prema petom triatlonu za koji već imamo definiran i datum. Obljetnicu ćemo obilježiti, simbolično, 5. svibnja iduće godine”, otkrio je Georg Unterkircher, generalni menadžer Punta Skale.

Najveći do sada, četvrti Falkensteiner Punta Skala triatlon koji se održava u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zadra, TZ Zadarske županije i TZ Grada Nina, postao je važno mjesto na sportskoj karti Republike Hrvatske.

Komentiraj