Nino Goga

FOTO: Baletni blockbuster ‘Great Gatsby’ uskoro u Areni Zagreb

Još je nekoliko dana ostalo do velikog spektakla koji se sprema u Areni Zagreb – već se osjeća nestrpljenje oko baletnog blockbustera Great Gatsby.

Ljubitelje plesa i ludih 20-ih godina u subotu (14.10.) očekuje jedinstven projekt koji objedinjuje nekoliko umjetničkih sfera i donosi sasvim drugačiji doživljaj istoimenog romana F. Scotta Fitzgeralda.

Jedno od najzvučnijih imena produkcije je Denis Matvienko, nacionalni baletni prvak Marijinskog teatra u Sankt Peterburgu i ravnatelj baleta ruskog Nacionalnog kazališta u Novosibirsku, a kao pjevačica u predstavi, nastupit će Franka Batelić.

Franka Batelić je gostovanjem u Great Gatsby Balletu najavila svoj povratak na glazbenu scenu i ne krije oduševljenje što će biti dio ove posebne priče.

“Imam priliku otpjevati jednu skladbu iz baleta ‘Great Gatsby’ kojeg nam dovodi fenomenalna međudržavna produkcija. Jedva čekam tu subotu i zbilja jedva čekam vidjeti Denisa Matvienka na pozornici, već sam puno čula o njemu, a nisam ga do sada imala priliku gledati. Jako mi je drago da je produkcija odabrala baš mene. Dionice su apsolutno genijalne, polumračne, mistične, točno te dvadesete, Great Gatsby đir, i nisam ni časa dvoumila hoću li biti dio ovog spektakla”, izjavila je mlada pjevačica.

Glazbeni dio koji će Franka Batelić otpjevati u Areni možete poslušati u ovom videu.

U Diamond Palace Casinu održan je party kojeg su posjetile brojne osobe iz glazbeno-scenskog svijeta, poput grupe Meritas, Aljoše Šerića, Mirele Priselac Remi, glumaca Filipa Riđičkog i Antonija Franića, Dalibora Petka, Ane Perduv, prvaka baleta Azamata Nabiullina, mlade pjevačice Zsa Zsa te mnogih drugih.

Great Gatsby vrhunski je plesni spektakl i blockbuster, u kojem sudjeluju virtuozi iz svijeta baleta, plesa općenito, kazališta i glazbe, osim Denisa Matvienka, tu je i Dwight Rhoden, jedan od najtraženijih suvremenih koreografa u svijetu, vrhunski kompozitor Konstantin Meladze, Clifford Williams, plesača koji je svoje umijeće brusio u u prestižnim plesnim školama poput Julliarda i The School of American Ballet…

Publiku u Areni Zagreb, u subotu (14.10.), očekuje neponovljiv spoj baleta, suvremenog plesa i filmske umjetnosti koja će uistinu sve prisutne ostaviti bez daha.

Ulaznice za Great Gatsby Ballet u prodaji su preko sustava Eventim (www.eventim.hr).

Komentiraj