Ford u drugom tromjesečju ostvario rast prihoda od 19 posto

Unsplash/Jessy Smith

Ford Motor Co. je u drugom tromjesečju ostvario rast prihoda od 19 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a iz američke automobilske tvrtke ističu da će ova poslovna godina biti jaka i uspješna za velik dio industrije, prenose news.yahoo.com.

Mediji pišu da se je automobilska tvrtka potrudila oko nabavke dovoljno čipova, što je dodatno povećalo proizvodnju u pogonima i prodaju na tržištima.

Kompanija iz američke države Michigan je spremna i na slučaj da gospodarstvo zapadne u recesiju: Dugi niz godina se radilo na ostvarenju  nešto nižih troškova proizvodnje i poslovanja, dok su serije automobila izazvale dobar interes i stabilnost na tržištima. Izlazak u segmentu električnih vozila se pokazao uspješnim, kretanja u industriji će pokazati daljnji smjer razvoja.

Osim električnih vozila, iz Forda su primijetili da vozače vrlo zanima software, digitalni zasloni i sustavi za pomoć pri vožnji. Tvrtka će se u budućnosti još više usredotočiti na razvoj koncepata i patenata u ovom području.

Komentiraj