Ford nakon 2022. godine više neće proizvoditi klasični GT model

Screenshot YouTube

Mediji najavljuju da Ford nakon 2022. godine više neće proizvoditi popularni GT model, a ova vijest je došla istodobno s  predstavljanjem prototipa modela Heritage Edition, koji bi na tržite trebao doći 2022. godine, prenosi autos.yahoo.com.

Model prati vanjski i unutarnji dizajn te perfomanse pet prototipa sportskih automobila, koji su iz pogona poznate automobilske tvrtke izašli 1964. godine. Program je zapravo pokrenut 1963. godine, a prvi model je javno otkriven godinu dana kasnije na New York Auto Showu.

Bio je to početak proizvodnje legendarne serije GT40. Ovaj model je pobijedio svoju tadašnju veliku konkurenciju, konstruktori i sportska momčad Ferrarija je 1966. godine izgubila na poznatoj utrci Le Mans.

Mediji otkrivaju da ovaj superautomobil krasi bijela Wimbledon i plava Antimatter Blue boja. Istaknuta trostruka pruga se nalazi na krovu. Velik broj komponenti je izrađen od ugljičnih i karbonskih vlakana, tu su i Brembo kočnice, koje dodatno naglašavaju sportsku narav modela.  Nagađa se  kako ove medijske objave najavljuju da će Ford samo na nekoliko godina ili za određeno razdoblje zaustaviti projekte vezane uz klasičnu GT seriju.

Komentiraj