Dan nakon fantastičnog trijumfa u Japanu i osvajanja Rizin World Grand Prixa, hrvatski borac Mirko Filipović na Facebooku je objavio status u kojem se osvrće na napise koji se ovih dana mogu naći u medijima. Njegov status prenosimo Vam u cijelosti:

“To whom it may concern… iako se ono što ću napisati odnosi na cijelu karijeru osvrnut ću se samo na ovo posljednje poglavlje moje karijere. Još za vrijeme priprema za Rizinov GP bio sam meta otrovnih i zlih jezika, potcjenjivanja, omalovažavanja, naslova novinskih koji nemaju veze sa onim što sam rekao i istinom. Ali to nije bitno, bitno da se piše i da je broj pregledanih članaka što veći. Korektnost? Profesionalnost? Etika? Šta je to?

Proglašavati me ‘underdogom’, davati prednost i favorizirati moje protivnike je ok. Stvarno je. Na kraju i ja bi dao predost 35-godišnjaku u naponu snage naspram 43-godišnjaku. I to je ok. Ali izmišljati, stavljati mi u usta rečenice koje nikada nisam rekao, nazivati me klošarom i to nakon jedne za mene posebne večeri je, da budem blag, ispod svakog nivoa. A zašto? Da bi se nekog privuklo da klikne na članak. Pa jel to vrijedno toga?

Naslov jednog članka da glasi “Životna pobjeda jednog klošara”? Iako je text ok napisan ali koristiti ‘klošar’ u naslovu? Klošar? Krv sam pišao tokom ovih priprema, nikada jače i napornije pripreme nisam imao, ni teže. Večernji trening je masakr od 18 do 20.30, a u 22 kod dr. Bućana da mi punktira koljeno, odnosno da mi zabije iglurinu u koljeno da mi izvuče nekoliko šprica tekućine kojom se koljeno napuni jer mi je koljeno ozljeđeno. I sve sam progutao da nastupim i da dam sve od sebe. Navijanje sata u 3 ujutro da bih stavio led da se smanji otok ne treba ni spominjati. I to sve u 43 godini. A niti sam gladan niti pohlepan kako neki misle, ali svako nek misli što hoće. A pisanjem stvari koje ne odgovaraju istini, osporavajući moju profesionalnost je blago rečeno nekorektno.

Nakon borbe sa King Moom, ja sam bio jedini učesnik turnira koji je nakon borbe trebao ići na upoznavanje sa glavnim sponzorima turnira i u hotel sam došao u 2 ujutro, i još sam imao hematom na stopalu kojeg sam morao sanirati, i radi toga nisam išao na vagu. Danas nisam zaspao na pressicu već sam u sobi čekao da dođu po mene. I išao kad je trebalo ići. I nikada nisam rekao da ću nastupit 16. travnja u Yokohama Areni jer neću. Ipak je naslov “Cro Cop nastupa 16 travnja”. I ako sam rekao da se želim vratiti u Japan, a želim i odlazit ću u Japan dok sam živ, to nikako ne znači da ću se boriti na prvom sljedećem turniru jer to niti je istina niti sam to rekao. I zašto bi moja želja za povratkom u Japan morala biti povezana sa borbama?? I ne želim biti meta isfrustriranih i nenormalnih likova i ne želim privlačiti negativnu energiju istih. I da po povratku u Hr samo zagrlim svoju obitelj i nikoga ne udostojim pogledom i odem do auta, razapeli bi me. Bahat, umišljen, ovakav i onakav. A šta bi bilo da su me odnijeli iz ringa nakon prve borbe, nesmijem ni pomisliti. Pozdrav!”, napisao je Filipović na Facebooku.

Komentiraj