Pixabay

Fifa potvrdila kaznu Boliviji

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) potvrdila je kaznu Boliviji kojoj je oduzela bodove u kvalifikacijama za SP 2018. godine jer je u utakmici protiv Perua i Čilea nastupio igrač koji nije imao pravo nastupa.

FIFA je kaznila Boliviju jer je u sastavu bio Nelson Cabrera koji nije imao pravo nastupa za Boliviju jer je već igrao za Paragvaj. Međutim, Cabrera je nastupio i protiv Čilea i Perua pa je FIFA obje utakmice registrirala rezultatom 3-0 za bolivijske protivnike.

Bolivijski nogometni savez kažnjen je i sa 12.000 dolara.

Ova kazna najviše je obradovala Čileance koji su dobili tri boda za ‘zelenim stolom’ premda je utakmica završila bez golova. Čile je s nova tri boda preskočio Argentinu i Messi i društvo trenutačno drže poziciju koja ih ne vodi direktno na SP u Rusiji.

Nakon 12. kola u vodstvu je Brazil sa 27 bodova, na drugom mjestu je Urugvaj sa 23 boda, a preostala dva mjesta koja direktno vode na World Cup drže Ekvador i Čile sa po 20 bodova. Argentina je peta sa 19 bodova i trenutačno drži poziciju koja vodi u dodatne kvalifikacije. Zatim slijede Kolumbija (18), Paragvaj (15), Peru (14), Bolivija (7) i Venezuela (5).

Komentiraj