hina

FIFA i UEFA potvrdile da se utakmica protiv Finske igra na Rujevici

Hrvatski nogometni savez (HNS) zaprimio je i formalnu potvrdu od strane FIFA-e, kao organizatora Svjetskog prvenstva, te UEFA-e kao institucije nadležne za operativnu provedbu europskih kvalifikacija, da će se kvalifikacijska utakmica Hrvatska – Finska odigrati u Rijeci.

Kao što je HNS najavio prošlog petka, zbog lošeg stanja travnjaka u Osijeku Savez je pokrenuo mehanizme prema FIFA-i, UEFA-i i Finskom nogometnom savezu da se utakmica prebaci u Rijeku.

“Poštivajući uobičajenu proceduru UEFA-e u ovakvim slučajevima, neovisni stručnjak posjetio je ovoga tjedna stadion u Osijeku i očekivano potvrdio stav HNS-a kako je travnjak u vrlo lošem stanju, a kako je posebno zabrinjavajući sustav drenaže koji u slučaju nove kiše ne bi izdržao veće količine vode te bi odigravanje susreta bilo dovedeno u pitanje”, stoji u priopćenju objavljenom na službenim stranicama HNS-a.

FIFA i UEFA su, stoga, potvrdile da će utakmica biti odigrana na stadionu HNK Rijeka na riječkoj Rujevici, 6. listopada u 20,45 sati.

Komentiraj