Ferrero Grupa odlučila je postaviti novo rukovodstvo radi jačanja svojeg kompetitivnog položaja na tržištu čokolade i slatke pakirane hrane širom svijeta te ubrzanja dinamike rasta.

Poduzetnik i generalni direktor Ferrero Grupe, gospodin Giovanni Ferrero, preuzet će ulogu izvršnog predsjednika od 1. rujna. On će Grupu voditi fokusirajući se na dugoročne strategije, nove poslovne smjerove te otkrića i inovacije, u isto vrijeme osiguravajući kontinuitet kulture i vrijednosti kompanije.

Giovanni Ferrero

S ciljem da osigura ostvarenje poslovnih ciljeva Grupe, Giovanni Ferrero odlučio je imenovati glavnog izvršnog direktora. U svojoj će ulozi glavni izvršni direktor voditi sve aktivnosti usmjerene na postignuća kratkoročnih i srednjoročnih rezultata. Funkciju glavnog izvršnog direktora od 1. rujna 2017. godine preuzet će gospodin Lapo Civiletti, visoko rangiran interni rukovoditelj s impresivnim životopisom i izvanrednim postignućima.

“Siguran sam da će g. Lapo Civiletti osigurati kontinuitet u postizanju poslovnih ciljeva i učinkovite podrške Grupi i njezinim ciljevima rasta. On je izabran zbog svojih poslovnih sposobnosti, orijentacije vođene vizijom i misijom, pri tom istinski njegujući kulturu i ključne vrijednosti tvrtke Ferrero”, rekao je Giovanni Ferrero.

“Ovo je značajno vrijeme za Grupu u kojem smo spremni kapitalizirati nove prilike koje se pružaju našoj kompaniji. Posve sam predan nastaviti tragovima strateškog usmjerenja g. Ferrera, uz njega, s vrlo talentiranim vodećim timom te u suradnji sa svim svojim kolegama u Ferreru diljem svijeta”, istaknuo je Lapo Civiletti.

Lapo Civiletti

Grupa je predana investirati u svoje ljude, ojačati talent, upravljačke sposobnosti i osobne kvalitete svojih rukovoditelja. Novo će rukovodstvo, nadalje, omogućiti da Ferrero u budućnosti razvije svoje poslovanje te ojača svoj položaj na tržištima diljem svijeta.

Komentiraj