Scardona

Tradicija predbožićnog koncerta Tomislava Bralića i klape Intrade traje već dvanaest godina

Fenomen predbožićnog koncerta Tomislava Bralića i klape Intrade traje već dvanaest godina.

Zagrebački prosinački koncert je tradicija koja traje od davne 2006. godine kad su nastupili u KD Lisinski. Poznati po emotivnim i raspjevanim nastupima, do sada su napunili gotovo sve dvorane, Arenu Zagreb, KD Vatroslav Lisinski, Dom sportova i KD Dražen Petrović. Posebna gošća koncerta ove godine će biti legendarna Radojka Šverko i Tony Cetinski.

Tradicija njihove božićne priče počela je još 2006. godine u KD Vatroslav Lisinski gdje su im gosti bili Oliver Dragojević, Đani Stipaničev, Davor Pekota, Ante Sikirić i klapa Kogul, a koncert su organizirali producent Zvonimir Sunara-Suki i Branko Paić iz Scardone. Dogodine u istoj dvorani udomaćili su Ivanu i Mariju Husar, Kemala Montena, Zlatka Viteza, klapu Garoful i Davora Pekotu.

Za treći koncert 2008. godine promijenili su lokaciju u KC Dražen Petrović gdje su s njima stage dijelili legendarni Oliver Dragojević, Hari Rončević, Goran Karan, Boris Oštrić & Ribari i Davor Pekota. Četvrti koncert sljedeće godine oduševio je zanimljivim nastupima, gdje su im gosti bili Tedi Spalato, Vinko Coce, klapa Maslina i Davor Pekota. Godine 2010. održao se peti koncert na kojem se pojavio veliki broj gostiju poput Olivera Dragojevića, Vinka Coce, Hari Rončevića, Ivane i Marije Husar, Zorice Kondže, Davora Pekote i Zlatka Viteza.

Zbog ogromnog interesa javnosti 2011. godine prelaze na veću lokaciju u zagrebačku Arenu gdje su im gosti Oliver Dragojević, Nina Badrić, Tony Cetinski i Zorica Kondža.

Godine 2012. osvojen je Dom sportova, kultni koncertni prostor, kao jedini prostor u Zagrebu u kojem klapa nikada nije održala samostalni koncert. Uz goste Olivera Dragojevića i Nenu Belana nastupali su tamo gdje nijedna klapa nije i rasprodali koncert. Sljedeće godine na istom mjestu koncert upotpunjuju Oliver Dragojević, Vanna i Miroslav Škoro.

Godine 2014. se vraćaju u KD Lisinski gdje su im koncerti sva tri puta bili rasprodani. Ovaj put gosti su bili Tedi Spalato i Zorica Kondža.

Godine 2015. u Domu sportova koncert je ponovno oduševio vrhunskim izvođačima – Tedi Spalato i Petar Grašo.

Naredne dvije godine nastupaju u KC Dražen Petrović, prvi put ugostili su genijalan duo Miroslava Škoru i Marka Škugora, dok je na drugom koncertu gost bila Meri Cetinić.

Klapa Intrade je dobitnica brojnih priznanja poput Porina za najbolju klapsku izvedbu folklorne glazbe – Pjesma ‘Jube moja’, nagrada Zadarske županije, nagrada Grada Knina, nagrada Grada Zadra, Grand Prix Split 2012. za pjesmu ‘Zašto uvik pivan’, 2012. Zlatni CD – za zlatnu prodaju albuma ‘Arena Zagreb’.

Tradicionalni predbožićni koncert ove će se godine održati 1. prosinca u Areni Zagreb, a Tomislava Bralića i klapu Intrade veseli da za koncerte u Spaladium Areni u Splitu (7. prosinca) i u Areni Stožice u Ljubljani (1.2.2019.) vlada veliki interes.

Komentiraj