Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna prvi se put pojavio pred novinarima nakon smrti oca naglasivši kako ga protiv Češke očekuje najemotivnija utakmica u karijeri.

“Ovo je jako težak trenutak za mene i moju obitelj. Međutim, ja sam spreman. Svi znaju kakva je bila želja mojeg oca, da se vratim i igram za hrvatsku reprezentaciju,” kazao je hrvatski kapetan dan uoči ogleda protiv Češke u Saint Etienneu.

Srna se želio zahvaliti svima koji su posljednjih dana bili uz njega i njegovu obitelj.

“Posebno se želim zahvaliti mojim suigračima koji su bili uz mene, hvala čelnicima HNS-a, ali i navijačima na brojnim porukama podrške.”

Srna je istaknuo kako je otac sve što je imao uložio u njega i njegovu karijeru.

“Da nije bilo njega ne bi bilo niti mene. On je bio najsretniji kada sam na terenu u i kada igram nogomet u dresu hrvatske reprezentacije,” istaknuo je Srna.

Kapetan hrvatske vrste i ukrajinskog Šahtara osvrnuo se i na sutrašnjeg suparnika.

“Češka je disciplinirana i taktički dobro posložena momčad, očekuje nas teška utakmica. Ovdje nema favorita, ali isto tako vjerujem u svoju momčad,” dodao je.

Posebno je istaknuo češkog Luku Modrića, Tomaša Rosickyog.

“Rosicky je njihov Luka. Imaju jako dobru kontru u koju izlaze sa četiri, pet igrača. Imaju i opasna krila, čeka nas teška utakmica, ali ako ponovimo igru kao iz utakmice protiv Turske možemo se nadati dobrom rezultatu.”

Srna je naglasio kako je spreman bez obzira na tešku situaciju u kojoj se našao.

“Spreman sam, dat ću sve od sebe ako ću igrari. Ja sam sa svoje svadbe odletio na utakmicu reprezentacije propustivši prvu bračnu noć. To bi napravili i svi moji suigrači.”

Srna je naglasio kako na papiru imamo momčad bolju od one iz 1998. koja je osvojila broncu.

“Ali to ne znači da ćemo uzeti medalju. Imamo dobru momčad, dobrog trenera i stožer, odlične navijače i nadam se da ćemo ostaviti srce na terenu i učiniti ponosnim hrvatske navijače,” poručio je kapetan hrvatske vrste.

Komentiraj