Hrvatska nogometna reprezentacija nešto iza 12.30 sati stigla je u svoju bazu tijekom EURA u Francuskoj, mondeno ljetovalište Deauville u Normandiji, a po dolasku je u hotelu Barriere du Golf održana svečanost dobrodošlice.

“Zadovoljni smo što možemo primiti reprezentaciju Hrvatske. Naša je ekipa naporno radila kako bi vam bilo ugodno ovdje, a nadam se da će vam Francuska pomoći kao što vam je pomogla 1998. godine te da ćemo zajedno slaviti pobjede”, rekao je menadžer hotela Julien Michelot.

U ime Hrvatskog nogometnog saveza domaćinima se obratio izvršni direktor Damir Vrbanović.

“Veliko hvala upravi i osoblju hotela. Već u ovih prvih nekoliko sati pokazali su da nismo pogriješili u odabiru. Radi se o vrlo popularnom hotelu koji će reprezentaciji pružiti sve ono što joj je neophodno. Povratak u Francusku emotivan je trenutak, ovo je zemlja koja je 1998. godine zlatnim slovima pisala povijest hrvatskog nogometa. Vjerujem da ćemo jednako snažno završiti i ovo natjecanje”, kazao je Vrbanović.

Nakon prigodnih govora domaćini i gosti razmijenili su prigodne darove.

Već u 18.30 sati Hrvatska će održati otvoreni trening na Commandant Hebert stadionu.

“Svi smo zadovoljni ovim uvjetima, hotel zaista djeluje prekrasno i tereni su nam blizu. Pogledali smo i sobe i prostore za slobodno vrijeme, izvrsni su. To će nam pomoći da kroz svakodnevne obveze ostanemo u dobrom raspoloženju te se sretni vraćamo u hotel sa svake utakmice. Današnji prvi trening bit će otvoren u skladu s protokolom”, izjavio je izbornik hrvatske reprezentacije Ante Čačić.

Hrvatska će prvu utakmicu na EURO odigrati protiv Turske u Parizu 12. lipnja, pet dana kasnije slijedi ogled protiv Češke u St. Etienneu, a posljednja utakmica u skupini bit će 21. lipnja protiv aktualnih europskih prvaka Španjolaca u Bordeauxu.

Plasman u osminu finala izborit će po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svih šest skupina, te još četiri najbolje treće selekcije.

Komentiraj