EP U BEOGRADU: Započele završne pripreme hrvatskih vaterpolista

FaH

Najbolji hrvatski vaterpolisti započeli su u Zagrebu završne pripreme za nastup na Europskom prvenstvu, koje će se od 10. do 23. siječnja 2016. održati u Beogradu.

“Nakon povratka iz SAD-a, gdje smo imali idealne uvjete za trening i gdje smo u dvije trening utakmice pobijedili reprezentaciju SAD-a sa 13-10 i 14-9, od nedjelje smo na bazenu na Savi gdje ćemo sljedeća tri dana trenirati s mađarskom reprezentacijom s kojom  ćemo odigrati i četiri trening utakmice”, rekao je u ponedjeljak na konfererenciji za novinare izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak.

Nakon Paula Obradovića, Tucak bi zbog ozljede mogao izgubiti još jednog polivalentnog napadača.

“Nadam se da će današnja magnetska rezonanca pokazati da ozljeda ramena Petra Muslima nije takva da bi i on otpao sa spiska putnika za Beograd. To bi bio stvarno veliki hendikep za nas, ali ništa nova za mene jer u tri i pol godine izborničkog mandata još niti na jedno natjecanje nismo otišli u kompletnom sastavu”, požalio se Tucak.

No, kapetan reprezentacije Josip Pavić vjeruje da će se bez obzira na sve poteškoće naša reprezentacija i u Beogradu boriti za odličje.
“Ne osijećam nikakav pritisak zbog činjenice što ćemo prvu utakmicu na EP igrati u prepunoj Kombank Areni protiv najvećeg favorita za zlatno odličje, reprezentacije Srbije. Prvenstvo je dugo i treba visoku razine forme održati 15 dana, što nikome neće biti lako”, rekao je Pavić.

Povratnik u reprezentaciju i pouzdani centar splitskog Jadrana Boris Pavlović smatra da je će za našu reprezentaciju biti odlučujuća utakmca četvrtfinala.
“To sigurno neće biti utakmica protiv Srbije, nego protivnika moramo tražiti među reprezentacijama Španjolske, Mađarske i Crne Gore, a koja god bude, bit će to težak susret koji će odlučiti hoćemo li se u nastavku prvenstva boriti za medalju, ili za poredak od petog do osmog mjesta”, kazao je Pavlović.

Treninzima reprezentacije u Zagrebu su se priključili vratar Ivan Marcelić, centar Ivan Krapić i bek Marino Čagalj. Reprezentacija će u Zagrebu ostati do 30. prosinca, a nakon dva dana odmora pripreme se nastavljaju u Dubrovniku, gdje će se od 2. do 7. siječnja igrati turnir na kojem će nastupiti reprezentacije Brazila, Njemačke i Crne Gore.
Izbornik Tucak na raspolaganju ima: vratare Josipa Pavića, Marka Bijača i Ivana Marcelića, centre Luku Lončara, Borisa Pavlovića i Ivana Krapića, braniče Damira Burića, Andru Bušlju, Marka Macana i Marinka Čagalja, te vanjske igrače Antonia Petkovića, Maru Jokovića, Luku Bukića, Petra Muslima, Sandra Sukna, Anđela Šetku i Antu Vukičevića. Od njih 17 Tucak će  nakon turnira u Dubrovniku odabrati njih 13 koju će voditi na EP u Beogradu.

Na konferenciji je potpisan i sponzorski ugovor s novim partnerom Saveza i reprezentacije, tvrtkom Narodne novine kojeg su potpisali glavni tajnik HVS-a Renato Živković I predsjednik uprave Narodnih novina Davor Čović, koji je naglasio da je sponzorski ugovor vrijedan 100 tisuća kuna I da je potpisan na godinu dana.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]