Ekskluzivne fotografije: Davor Filipović se odmara na Bolu, plijeni pozornost kupaćim gaćicama

Nacional.hr došao je u posjed fotografija ministra gospodarstva Davora Filipovića snimljenih tijekom njegova godišnjeg odmora, na kojem se vrlo vjerojatno još uvijek nalazi. Bar ako je suditi prema dramatičnom pozivu Hrvoja Bujasa, predsjednika udruge Glas poduzetnika, koji je sinoć za RTL Danas komentirao očekivani rast cijena energenata na jesen i uzbuđeno pozvao Filipovića na hitan sastanak.

Izvor koji je portalu Nacionala dostavio Filipovićeve fotografije navodi kako je osjetio potrebu pokazati gdje je i što radi Filipović dok predsjednik udruge Glas poduzetnika traži s njime hitan sastanak. Filipović je snimljen na Bolu na Braču i to na plaži Martinica. Izvor koji ih je snimio navodi da su snimljene prije nekoliko dana, da je Filipović ondje bio na plaži s djecom i izazvao podijeljene reakcije prisutnih turista. Drugi izvor koji je svjedočio toj situaciji o tomu je rekao:

“Filipović se ponašao posve diskretno, ni po čemu nije odavao da se radio o ministru u vladi. Bio je u ulozi oca koji je vodio brigu o svojoj djeci. Ni po čemu se nije isticao. Ponašao se, kako bi se reklo, kao narodski čovjek”.

Izvoru koji ga je snimio pozornost su, bar to fotografije zorno pokazuju, privukle Filipovićeve kupaće gaćice. Plave su boje i ističu njegovu sportsku građu, naročito pozadinu. Što kadar jedne od pristiglih fotografija ponajbolje ilustrira.

Ministra Filipovića Bujas je pozvao na sastanak i to obrazložio ovako: “Očekujemo sastanak s ministrom Davorom Filipovićem i to hitan. Ministre, vratite se s godišnjeg, sjednimo za stol. Drugo, ako ne dođe do tog sastanka i ne dođe do adekvatnog rješenja, očekuje prosvjed poduzetnika krajem devetog i početkom desetog mjeseca. Poduzetnicima je struja već poskupila gotovo tri puta unatrag nekoliko mjeseci, kao i plin, najavljuju se daljnja poskupljenja. Očekujemo tešku jesen, a budite sigurni da UGP neće stajati sa strane”.

Unatoč tome premijer Andrej Plenković je u ponedjeljak na pitanje novinara o interventnim mjerama za jesen izjavio da  je Vlada “još na godišnjem odmoru” i da ih sada nema, ali da će “intervenirati gdje je potrebno”.

Komentiraj