Egzotični vikend u Zoološkom vrtu u Zagrebu: Upoznajte raznoliki životinjski svijet Azije

Ovog vikenda posjetitelji Zoološkog vrta grada Zagreba moći će upoznati egzotične čari životinjskog svijeta Azije, a edukatori Vrta posjetitelje očekuju u subotu i nedjelju između 11 i 15 sati na Edukacijskom trgu koji će ovo egzotično putovanje upotpuniti zanimljivim pričama.

Azija je bogata različitim ekosustavima. Njezina biološka raznolikost danas je ugrožena, a neka mjesta na tom kontinentu smatraju se najugroženijim područjima na svijetu.

Među životinjama iz Azije čija je budućnost neizvjesna su i neke koje se mogu vidjeti u Zoološkom vrtu grada Zagreba poput kineskih leoparda, crvenih pandi i balijskog čvorka.

Kako bi posjetitelji dobili što jasniju sliku o veličanstvenosti afričkih životinja, izbliza će moći istražiti osobitosti azijskih životinja pomoću raznovrsnih preparata, a među najatraktivnijim preparatima su krzno tigra, otisak šape sivog vuka, svlak burmanskog pitona, bodlje dikobraza te lubanje malajskog medvjeda i azijskog slona.

Prošle godine je u Tropskoj kući preuređen prostor Duh monsunskih šuma gdje će posjetitelji moći upoznati neke od veličanstvenih životinja koje su navikle na mnogo vlage i topline, a među njima se svakako ističu kraljevska kobra i plavi varan.

Zoološki vrt grada Zagreba svakodnevno je otvoren od 9 do 17, a ulazak je moguć do 16 sati kada se zatvaraju blagajne.

Komentiraj