Edin Terzić ponovno na klupi Borussije Dortmund

Borussija Dortmund je imenovala Edina Terzića za svog novog trenera potpisavši s njim ugovor do ljeta 2025. godine. Hrvatsko-njemački stručnjak se vraća na klupu žuto-crnih nakon što se klub poslije samo godinu dana suradnje rastao s Marcom Roseom.

“Velik broj ljudi je u u proteklom periodu mogao spoznati koliko je Borussija specijalna u mom životu. Zbog toga želim izraziti duboku zahvalnost Akiju Watzkeu, Michaelu Zorcu i Sebastianu Kehlu zbog velikog povjerenje koje su pokazali prema meni i zbog velike odgovornosti koju su mi udijelili. Učinit ćemo svaki dan sve što je u našoj moći da momčad i klub učinimo uspješnima”, rekao je Terzić nakon imenovanja na dužnost.

Terzić je momčad već vodio u prvoj polovici prošle godine kao privremeno rješenje nakon što je otkaz dobio Lucien Favre te je u tom periodu osvojio njemački kup. Nakon toga je preuzeo funkciju tehničkog direktora. Prethodno je Favreu bio pomoćnik.

Hrvatskoj javnosti 39-godišnji Terzić je poznat po suradnji sa Slavenom Bilićem kojem je bio član stožera za vrijeme mandata u Besiktasu i West Hamu. Prije toga je obnašao niz funkciju u omladinskoj školi Borussije, gdje je također bio i skaut.

Komentiraj