Džudo: Hrvatska bez predstavnika u subotnjem finalnom bloku

Nakon brončanog uspjeha Ane Viktorije Puljiz (do 52 kg), finalni blok drugog dana Grand Prixa Zagrebu u džudu  prošao je bez nastupa hrvatskih reprezentativaca.

Barbara Matić, osvajačica zlatne svjetske seniorske medalje za Hrvatsku u kategoriji do 70 kg, uručila je nagrade natjecateljicama u kategoriji do 63 kg u kojoj se na najviše postolje popela Andreja Leški. Slovenka Leški je nizozemsku protivnicu Van Den Berg svladala požrtvovnom tehnikom i uspjela zadržati prednost wazarija do samog kraja borbe.

U finalu muške kategorije do 73 kg, nakon prvotne dominacije Moldavca Sterpua, ipak je slavio natjecatelj Azerbajdžana Heydarov. Poljakinja Sobierajska, koja je pobijedila hrvatsku predstavnicu Laru Cvjetko, osvojila je brončano odličje u kategoriji do 70 kg, u kojoj je najsjajnije odličje pripalo još jednoj slovenskoj judašici, Anki Pogačnik. U posljednjoj finalnoj borbi dana, u kategoriji do 81 kg, prvi na trenutnoj seniorskoj svjetskoj ranking listi, Gruzijac Grigalašvili slavio je nad brazilskim natjecateljem Schimidtom.

Nedjelja će biti posljednji natjecateljski dan ovogodišnjeg Grand Prixa u Zagrebu. Nastupit će šestero hrvatskih predstavnika. Zrinka Miočić, u kategoriji do 78 kg te Helena Vuković i Tina Radić, koje će se susresti u prvom kolu kategorije preko 78 kg.

Od muških predstavnika na tatami će izaći Ivan Rozga, u kategoriji do 90 kg, dok će u kategoriji do 100 kg nastupiti Marko Kumrić, zlatni s nedavno održanog European Opena u Sarajevu, te Josip Kokeza.

Komentiraj