Dvjesto osnovnih škola uvelo novi predmet – “Biosigurnost i biozaštita”

“Biosigurnost i biozaštita” naziv je novoga školskog predmeta, koji je prošle školske godine uvelika Osnovna škola Vijenac u Osijeku, a ove ga godine uvodi još dvjesto škola u Hrvatskoj, “kao odgovor na pandemiju”, javio je RTL.

Ravnatelj Osnovne škole Većeslava Holjevca Slaven Staklenac ocijenio je da je takav predmet važan. “Mislim da je to bitno, vidimo dolazi sve češće i potresi i neki takvi problemi. Moramo se se time suočiti i jednostavno educirati najmlađe o tome”, tvrdi.

O tome da je možda uveden prekasno, što je pretpostavio novinar RTL-a, Staklenac kaže da se uvijek uvode novosti tek kada se nešto dogodi. “Možemo reći da nikada nije kasno, uvijek treba razmišljati o nekim problemima. Možda ovo nije najmanji problem s kojim se susrećemo, ali moramo mlade educirati da znaju postupati pravilno”, dodao je.

Inače, škola Vijenac u Osijeku taj je predmet Biosigurnost i biozaštitu pokrenula još prošle godine. Novi izborni predmet sada kreće u više od 200 škola, kao odgovor na pandemiju.

„Uče o preventivnim mjerama, o drugim zaraznim bolestima, o načinu kako se sprečavaju zarazne bolesti, što je važno činiti u svakodnevnom životu ne samo u odnosu na covid i korona virus”, izjavila je Maja Kassa, profesorica geografije u Osnovnoj školi Vijenac iz Osijeka za RTL.

 

Komentiraj