HNK Zagreb

Dva velika gostovanja Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu

Ovacije i dvanaestminutni pljesak publike u Ljubljani na velikoj sceni Cankarjeva doma osvojila je u petak navečer predstava ‘Ciganin, ali najljepši’ autora Kristiana Novaka u izvedbi ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu te u dramatizaciji Ivora Martinića i režiji Ivice Buljana.

U isto vrijeme, tisuću kilometara dalje, u Njemačkom Wiesbadenu na prestižnome glazbenom festivalu Maifestspiele gostovao je ansambl, zbor i orkestar Opere HNK u Zagrebu te s izvedbom ‘Žena s jezera’ (Giacchino Rossini) u režiji Maxa Emanuela Cenčića. Opera je oduševila tamošnju publiku i ostvarila izniman uspjeh.

Vrijedno je spomenuti kako je Hrvatsko narodno kazalište posljednji put u Wiesbadenu gostovalo 1966. godine, a ovoga puta vratilo se u spektakularnom izdanju, koprodukcijskim projektom Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu i Opere iz Lausanne.

Drama HNK u Zagrebu, nakon što su karte za predstavu ‘Ciganin, ali najljepši’ bile mjesecima unaprijed rasprodane, svoja gostovanja u Sloveniji nastavlja predstavom ‘Glumica’ francuskog pisca i redatelja Pascala Ramberta na šestom Drama Festivalu koji se održava od 25. do 31. svibnja u organizaciji Slovenskog narodnog gledališča Ljubljana.

Komentiraj