Dva kanadera pomažu u gašenju požara na Biokovu

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dva Canadaira CL-415 Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) poletjela su jutros iz vojarne Zemunik, te gase požar na Biokovu, priopćili su iz MORH-a.

Požar na Biokovu Canadairi su gasili i tijekom jučerašnjeg popodneva dok je letačka posada sa helikopterom Mi-8 MTV pružala potporu zemaljskim snagama u dopremi „krušaka“ a nogometnog igrališta u Makarskoj do požarišta, a predvečer je s Biokova prevezla vatrogasce i pripadnike Hrvatske gorske službe spašavanja.

Helikopter Mi-8 MTV angažiran je i danas u potpori zemaljskim snagama.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (20. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 105 požara (33 u Šibensko-kninskoj, 32 u Splitsko-dalmatinskoj, 22 u Zadarskoj, 15 u Dubrovačko-neretvanskoj, 2 u Istarskoj i 1 u Primorsko-goranskoj županiji). Do 24. kolovoza 2016. u 66 dana trajanja ovogodišnje protupožarne sezone zračne snage su u akcijama gašenja požara ukupno provele 700 sati (29 dana), pri čemu su izbacili oko 22 800 tona vode, zaključuje se u priopćenju.

Komentiraj