HINA/ Dario GRZEL

DUGOVI OPĆIH BOLNICA VELEDROGERIJAMA Za sada nema bojazni od ovrha i obustave lijekova

U Ministarstvu zdravstva održan je sastanak predstavnika veledrogerija s ministrima zdravstva Milanom Kujundžićem i financija Zdravkom Marićem o dugovima zdravstvenih ustanova za isporučene lijekove. Zaključeno je kako će se u iduća dva tjedna pokušati pronaći rješenje za isplatu dijela duga za bolnice koje najduže duguju.

Predstavnici veledrogerija izjavili su nakon sastanka kako su najveći problem dugovi općih bolnica, ali do ovrha i obustave lijekova za sada neće doći.

Josip Matusinović iz Koordinacije veledrogerija pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca kazao je kako za sada nema bojazni od ovrha ali da to ne znači ako situacija potraje da do toga neće doći.

Ministar Kujundžić rekao kako taj problem koji traje 20-ak i više godina te se on ne može riješiti u 15 dana.

“Toga smo mi svi svjesni. Toga je svjesna ova Vlada, a vjerujem da je svjestan i hrvatski narod da svi zajedno moramo iznaći rješenje”, poručio je Kujundžić.

Ukupni dugovi za isporučene lijekove i medicinski materijal zdravstvenim ustanovama narasli su krajem kolovoza na tri milijarde kuna, među kojima su 2,4 milijarde dospjelih obveza, a najkritičnija situacija je u nekoliko bolnica koje su veledrogerijama dužne više od 900 dana.

Komentiraj