DUBROVNIK Potvrđen treći slučaj ospica

Cropix

Ravnatelj dubrovačke Opće bolnice Marijo Bekić izjavio je u utorak u Dubrovniku kako je potvrđen slučaj ospica u žene iz Dubrovnika, zaposlene u bolnici, koja je dosad bila pod sumnjom na zarazu, što je treći potvrđeni slučaj ospica u Dubrovniku u nepuna dva tjedna.

Voditelj Odjela za epidemiologiju dubrovačke Opće bolnice Stjepan Đuričić izjavio je kako je 33-godišnjak iz Stona, u kojega je potvrđen prvi slučaj ospica, već pušten kući, a zaposlenik bolnice iz drugog potvrđenog slučaja još se liječi. “Za ovaj treći slučaj rezultate ćemo (službeno) dobiti tijekom srijede”, rekao je Đuričić.

No, taj slučaj ospica već su potvrdili u Nacionalnome referentnom laboratoriju za morbile i rubeolu u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, iz kojeg ističu kako je oboljela osoba epidemiološki povezana s prvim slučajem iz Dubrovnika te da se protuepidemijske mjere i dalje provode.

Muškarac iz Stona zaražen ospicama hospitaliziran je 25. svibnja u dubrovačkoj Općoj bolnici te je nakon liječenja pušten kući. Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije Mato Lakić rekao je prošlog tjedna kako su djelatnici tog zavoda izašli na teren i obradili sve osobe za koje su doznali da su bile u kontaktu sa zaraženima.

Podsjetio je da je muškarac u vrijeme zaraze bio kod kuće, ali ne može se znati je li koga zarazio dok se kretao. Pozvao je obiteljske i školske liječnike te pedijatre da obrate pozornost na simptome te da nastave pojačano cijepiti.

U ponedjeljak, 4. lipnja potvrđen je drugi slučaj zaraze ospica u zaposlenika bolnice, a pojavila se sumnja i na treći slučaj u jedne zaposlenice, koji je u utorak također potvrđen.

Komentiraj