DR. NOGALO: “Situacija se mijenja kada smo u 7. mjesecu potpisali ugovor na pola milijarde kuna”

Smijenjeni ravnatelj bolnice Srebrnjak Boro Nogalo je gostovao na N1 i komentirao činjenicu da je glasilo rimokatoličke crkve Glas koncila stao na njgeovu stranu a protiv gradonačelnika Milana Bandića.

“Ja ne mislim da je to nekakva promjena glasa, niti Crkve, nit Glasa Koncila kao predstavnika Crkve. Glas Koncila je definitivno ustao protiv jedne nepravde, protiv nezakonitosti i protiv nemoralnih stvari koje se događaju na Srebrnjaku”, kazao je Nogalo.

“Da se mi razumijemo, ovo je projekt dječje bolnice Srebrnjak i Vlade Republike Hrvatske, tj. Ministarstva znanosti. Radi se o znanstveno-istraživačkom projektu koji je vezan uz pedijatriju, medicinu, kirugiju, fizikalnu terapiju, dermatologiju”, objasnio je Nogalo.

Kazao je i kako su se odnosi promijenili s potpisivanjem projekta nove dječje bolnice koji vrijedi oko 60 milijuna eura, tj. pola milijarde kuna.

“Sada, kada se to sve dogodilo, kada smo mi taj projekt dobili, kada smo potpisali ugovor na skoro pola milijarde kuna, sada se odnosi mijenaju i ona podrška koja nam je tada davana. Sada su se neke stvari promijenile. Mislim da se nikada nije vjerovalo da ćemo mi taj projekt realizirati i da ćemo potpisati ugovoror”, istaknuo je Nogalo.

Dodao je kako se situacija počela mijenjati ut trenutku kada je u 7. mjesecu potpisan ugovor.

“I mislim da onoga momenta kada smo mi u 7. mjesecu potpisali ugovor, situacije se mijenja. Tada Grad Zagreb počinje preuzimati inicijativu, šalje kontrolni ured da vidi radimo li mi neke stvari kako treba ili ne.”

Kazao je i hoće li se prijaviti na novi natječaj za ravnatelja, budući da je zdravstvena inspekcija pokazala kako je smijenjen protuzakonito.

“Pa naravno da hoću, jer je ta inspekcija koja je jedina mjerodavna pokazala da sam smijenjen protuzakonito. Što vi mislite, da mi nemamo kompetencije, da bi netko nama dao 60 milijuna eura?”

Komentiraj