HINA/ Damir SENČAR

DORH podigao optužnicu protiv Komšića zbog napada na Kristinu

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu izvijestilo je u srijedu kako je 7. prosinca podiglo optužnicu protiv četvorice hrvatskih državljana (1995., 1997., 1995. i 1995.) zbog počinjenja kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode iz članka 136. stavka 1. Kaznenog zakona i kazneno djelo oštećenja tuđe stvari iz članka 235. stavka 1. KZ-a.

Mediji neslužbeno doznaju kako je riječ o Davidu Komšiću i njegovim prijateljima koji su napali Kristinu Krapljan, koju je Komšić samo nekoliko mjeseci kasnije ubio. Podsjetimo, 22. veljače Komšić je Kristinu najprije “ponukan ljubomorom i željom za odmazdom te u nakani da je usmrti” lijevom rukom pritisnuo na vozačko sjedalo kako se ne bi mogla osloboditi i micati, a potom joj “nožem zadao sedamdesetak ubodnih i ubodno-reznih rana te petnaestak reznih rana po tijelu i glavi”. Djevojka je od teških rana preminula na mjestu zločina.

Okrivljenicima se optužnicom stavlja na teret da su 27. studenog 2016. u Zagrebu, zajedno i dogovorno, u nakani da Kristini onemoguće daljnje kretanje vozilom; vozilom kojim je upravljao trećeokrivljenik prepriječili joj put tako da je bila prisiljena zaustaviti svoje vozilo.

Drugookrivljenog Davida Komšića, za kojega DORH navodi da je bio njezin bivši dečko, tereti se da je po izlasku iz vozila prišao njenom vozilu, u koje se Kristina u strahu zaključala i malo otvorila prozor na vozačevim vratima zbog razgovora s njim, i počeo vikati na nju te je vrijeđati, a potom je, u nakani da ošteti njeno vozilo, nogom udario u lijevi retrovizor i rukom razbio staklo na prednjim lijevim vratima vozila uslijed čega su dijelovi stakla pali na nju.

U optužnici se navodi kako ju je uhvatio za kosu i potiljak i njezinom glavom udario u upravljač nanijevši joj tjelesne ozljede te je pokušao izvući kroz prozor iz vozila pri čemu je oštećenica podigla nogu s papučice kočnice uslijed čega se njeno vozilo počelo kretati unazad i zaustavilo se na rubnom kamenu kolnika.

Drugookrivljeniku su se potom pridružila ostala trojica okrivljenika vičući na oštećenicu i vrijeđajući je te su počeli lupati po njenom vozilu i gurati ga nizbrdo za vrijeme dok je ona bila u njemu pa je vozilo udarilo u kamenu ogradu dvorišta pri čemu se razbilo zadnje vjetrobransko staklo te stražnji dio njenog vozila.

Četvorica okrivljenika su potom ušla u okrivljenikovo vozilo kako bi napustili mjesto događaja, ali kada su vidjeli da oštećenica pokušava telefonirati sa svog mobitela, prvookrivljenik je ponovo dotrčao do njenog vozila i istrgnuo joj mobitel iz ruke kako ne bi pozvala policiju te ju počupao za kosu nakon čega su napustili mjesto događaja.

DORH navodi kako su okrivljenici počinili materijalnu štetu od 46.495 kuna.

Komentiraj