DORH Podignuta optužnica protiv dvostrukog ubojice u Đakovu

Osječki sud u utorak je priopćio da je nadležno državno odvjetništvo podignulo optužnicu protiv 61-godišnjeg Andrije Drežnjaka, osumnjičenog za dva kaznena djela teškog ubojstva. “Županijskom sudu u Osijeku u utorak je dostavljena optužnica Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku uz njihov kazneni predmet protiv okrivljenog Andrije Drežnjaka, kojeg se sumnjiči da je počinio dva kaznena djela teških ubojstava na štetu dvoje djelatnika Centra za socijalnu skrb iz Đakova”, priopćeno je sa suda, javlja dnevnik.hr.

Drežnjaka optužnica tereti da je 9. srpnja ove godine u prostorijama đakovačkog Centra za socijalnu skrb upucao i ubio socijalnu radnicu Blaženku Poplašen te teško ranio pravnika Centra Ivana Pavića. Nakon pucnjave 61-godišnji Drežnjak je pobjegao, a policija ga je istog dana ulovila na području Đakova. Ozlijeđeni djelatnik CZSS-a od zadobivenih je ozljeda 19. srpnja preminuo u osječkom Kliničkom bolničkom centru.

Osječko državno odvjetništvo priopćilo je da je Drežnjak u svojem pohodu ušao s pištoljem koji je sakrio u torbici te da je došao s planom da ubije. “Okrivljenika se tereti da je 9. srpnja 2019. u prostorijama centra za socijalnu skrb u Đakovu, u uvjerenju da su mu djelatnici centra, pravnik (1984.) i socijalna radnica (1969.), na nezakonit način oduzeli obiteljsku kuću u kojoj prebiva, prema unaprijed stvorenom planu da ih zbog toga liši života, s pištoljem skrivenim u torbici došao pred ulazna vrata centra i neistinito predočio zaštitaru da se treba javiti svom socijalnom radniku kako bi mu samo uručio neki papir i koji ga je, ne sumnjajući u njegove navode i poznavajući ga kao dugogodišnjeg štićenika centra, bez detaljnije provjere pustio u zgradu.

Komentiraj