Dobitnik Velike zlatne arene “Plavi cvijet” prikazan na 72. Dubrovačkim ljetnim igrama

U ljetnom kinu Jadran u četvrtak navečer Dubrovačke ljetne igre, u suradnji s Pulskim filmskim festivalom i Kinematografima Dubrovnik, održale su tradicionalnu besplatnu projekciju pobjedničkog domaćeg filma s Festivala. Prikazana je tako drama ‘Plavi cvijet’ redatelja Zrinka Ogreste, dobitnik Velike zlazne arene.

Osim Velike zlatne arene za najbolji hrvatski film, na 68. Pulskom filmskom festivalu Zlatna arena za režiju pripala je Zrinku Ogresti, a Vanja Ćirić koja utjelovljuje Mirjanu nagrađena je Zlatnom arenom za najbolju glavnu žensku ulogu.

PHOTO: Zeljko Tutnjevic/DLJI

“U vremenu kad nas opsjedaju s brojnim globalnim sadržajima i globalnim problemima, učinilo mi se da bi se trebalo vratiti ili usmjeriti prema nekim izvornim temama, prema nečemu što svakog od nas pojedinačno čini osobom. Vratiti se ishodišnim temama majke, ljubavi, obitelji, sadržajima od kojih nas, čini mi se, žele pomaknuti u ovom trenutku ili barem prema mom mišljenju, reći da su neki drugi problemi važniji, a nisam siguran da je to baš točno”, izjavio je uoči projekcije redatelj filma Zrinko Ogresta.

‘Plavi cvijet’, u produkciji Interfilma, drama je koja donosi priču o Mirjani, sredovječnoj službenici zagrebačke tvornice konca. Film je to o ženi, majci i kćeri koji budi emotivne asocijacije i potiče gledatelja da dobro promotri samog sebe.

Fotografiju filma potpisuje Branko Linta, dok scenarij uz redatelja potpisuje Ivor Martinić. Uz Vanju Ćirić glume Anja Šovagović Despot, Tea Harčević, Nikša Butijer, Doris Šarić-Kukuljica te Alen Liverić. Producent je Ivan Maloča iz Interfilma, a koproducent Lazar Ristovski iz Zillion filma Beograd.

Komentiraj