“Do smrti djevojke došlo je, između ostalog, zbog kroničnih bolesti uz covid-19 infekciju”

Splitski stožer civilne zaštite održao je u ponedjeljak konferenciju za novinare, nakon što je u KBC Split proteklog vikenda preminula 17-godišnja djevojka zaražena koronavirusom.

“Djevojčica je primljena u zastoju srca i disanja, hitno je reaniminirana. To popodne pojavila se temperatura. Hitna pomoć Šestanovac su proveli sve postupke reanimacije u kolima po pravilima struke. Jedna medicinska sestra koja se tu zatekla počela je reanimaciju. Do hitnog prijema su u nekoliko navrata vratili funkcije. Ona je imala pridružene kronične bolesti, a ustanovili smo da je bila covid pozitivna”, rečeno je na konferenciji za medije.

Docentica Polić istaknula je da je liječenje u zavodu za intenzivnu pedijatriju nastavljeno po svim pravilima struke. “Nakon uspješne reanimacije ona je stabilizirana. Međutim, nažalost, došlo je do nemilog događaja, smrtnog ishoda, unatoč liječenju”, dodala je.

Na novinarsko pitanje može li korona biti uzrok smrti, rečeno je da se to ne može zanemariti. “Isto tako ne možemo zanemariti činjenicu da je bila covid-pozitivna. Vjerojatno je do smrti došlo, između ostalog, zbog kroničnih bolesti uz covid-19 infekciju”, kazala je.

Služben uzrok smrti je, dodala je, zastoj rada srca i pluća. “Iz anamneze nam je poznato da je to popodne, u subotu, dobila temperaturu”, rečeno je na pressici. “Simptome je dobila u subotu popodne”, dodala je.

Navodi da je kod teških kroničnih bolesti sve moguće. Na pitanje imaju li dovoljno medicinske opreme, kaže da su opsrbljeni svime što im treba,

 

U Splitu preminula maturantica, imala je astmu i bila pozitivna na koronavirus

Komentiraj