DJELOMIČNO SUNČANO UZ MOGUĆU KIŠU Južina do srijede, a onda – snijeg

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U većem dijelu zemlje danas će, prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, prevladavati djelomice sunčano. Najsunčanije će biti u istočnim krajevima. Više oblaka očekuje se na sjevernom i djelu srednjeg Jadrana te u Gorskom kotaru i Lici, gdje će ponegdje biti i kiše.

Vjetar će biti umjeren, na udare jak, a u gorju i olujan jugozapadni i južni. Na Jadranu će zapuhati umjereno i jako, ponegdje i olujno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 11 do 16 °C.

Sutra će se zadržati promjenjivo vrijeme, na Jadranu i u gorskim predjelima biti će pretežno oblačno. Povremene kiše će ponajprije biti na Jadranu i u Gorskom kotaru i Lici.

U unutršnjosti će zapuhati povremeno umjeren i jak južni i jugozapadni vjetar, dok će na Jadranu puhati jugo, koje će ponegdje biti vrlo jako, pa i olujno. Najniža temperatura zraka uglavnom od 3 do 8, a na Jadranu od 8 do 14 °C. Najviša dnevna većinom od 11 do 16 °C.

Uz promijenjivo vrijeme na početku tjedna, koje će donijeti promijenjivu naoblaku i ponegdje kišu, za srijedu meteorolozi predviđaju osjetno zahladnjenje i snijeg u gorskim područjima, ali i nizinama.

Komentiraj