DIVJAK: “Povećanje plaća bez promjene uredbe o koeficijentima ne bi bilo dobro”

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u četvrtak je, uoči sjednice Vlade, rekla da je najavljeno povećanje plaća za 6,12 posto svim javnim i državnim službenicima dobro samo ako se istovremeno mijenja i uredba o koeficijentima složenosti poslova.

“Paket je dobra odluka, povećanje plaća i promjena uredbe. Samo povećanje plaća bez promjene uredbe ne bi bilo dobro”, kazala je ministrica novinarima na Markovom trgu.

Dodala je kako sindikati i zaposleni u školama odlučuju o nastavku štrajka te je ponovila kako je premijerova ponuda dobra u paketu, ako dolazi uz razmatranje uredbe o koeficijentima složenosti poslova.

Ističe kako je zato važno sjesti za stol sa sindikatima i dogovoriti dinamiku kako će se to napraviti. “To se zove socijalni dijalog”, naglašava.

Divjak kaže kako ne zna kada bi moglo doći do promjene uredbe. “”Rokove će morati dati premijer jer je to njegov prijedlog. I dalje ide socijalni dijalog sa sindikatima”, kazala je ministrica.

Novinari su je pitali i hoće li HNS inzistirati da se koeficijenti reguliraju do donošenja novog proračuna. “To je pitanje za HNS, koliko sam ja razumjela poruku jučer, u paketu je to prihvatljivo”, poručila je Divjak.

Komentiraj