DISCIPLINSKE MJERE Rijeci zbog hukanja navijača kazna od 10.000 kuna

Disciplinski sudac HT Prve lige Alan Klakočer izrekao je kazne za susrete drugog kola, a najveću je dobila HNK Rijeka koja će zbog hukanja gostujućih navijača na susretu kod Lokomotive morati platiti 10.000 kuna.

Uz klub s Rujevice novčane kazne su izrečene za još pet klubova te igrača Istre 1961 Einara Galileu koji je zbog isključenja na susretu s Inter-Zaprešićem dobio jednu utakmicu suspenzije te 3.000 kuna kazne.

Na službenoj stranici Lige je objavljeno:

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluke po prijavama službenih osoba s utakmica 2. kola.

Galilea Azaceta Einar (Istra 1961) zbog isključenja na utakmici Inter Z.-Istra 1961 (dvije opomene) kažnjen je s jednom utakmicom zabrane igranja i 3.000 kuna novčane kazne.

Na utakmicama Sl. Belupo-Dinamo i Varaždin-Hajduk evidentirana su paljenja pirotehničkih naprava na tribinama od strane pripadnika navijačkih skupina BBB i Torcida. Zbog prekršaja iz članka 67. DP HNS-a domaćini utakmica, NK Slaven Belupo i NK Varaždin, kažnjeni su minimalnim novčanim kaznama od po 5.000 kuna dok GNK Dinamo i HNK Hajduk moraju platit kaznu od po 7.000 kuna.

Na utakmici Lokomotiva-Rijeka pripadnici navijačke skupine Armada napravili su prekršaj kažnjiv po članku 88. DP HNS-a zbog čega HNK Rijeka mora platiti kaznu u iznosu od 10.000 kuna.

Zbog prekršaja momčadi iz članka 54. DP HNS-a sa po 5.000 kuna kažnjeni su HNK Gorica, NK Osijek i NK Slaven Belupo.”

Komentiraj