Direktor HTZ-a: “U Hrvatskoj je 870 tisuća turista, 42 posto više nego lani”

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić u subotu je, gostujući u Dnevniku HRT-a, otkrio da je, prema podacima eVisitora, u Hrvatskoj trenutno 870 tisuća turista.

Najviše ih je, kaže, iz Njemačje, Austrije, Češke, Slovačke i Poljske, a najposjećenije destinacije su Poreč, Rovinj, Vir, Mali Lošinj i Medulin.

“Trenutno samo na razini 42 posto više od lani kada gledamo samo srpanj, a kada gledamo kumulativno, onda smo blizu 35 posto u odnosu na prošlu godinu, a kada gledamo 2019. rekordnu godinu onda smo dostigli ciljanih 60 posto”, rekao je Staničić.

Broj novih slučajeva raste, ali Hrvatska je, ističe Staničić, i dalje u narančastom i percipirana je kao najsigurnija destinacija na Mediteranu.

Od sutra su na snazi stroži uvjeti za ulazak u Hrvatsku turista iz Velike Britanije i Rusije. Nije dovoljno da budu cijepljeni, već moraju imati i negativan PCR test. “Ova mjera je dobrodošla. Mislim da će i sami Britanci prihvatiti mjeru koja će dodatno osigurati njihov boravak u Hrvatskoj. Nemamo povratnih informacija s tih tržišta o negativnim konotacijama zbog dodatne mjere. Što više, broj letova koji se najavljuje u sljedećim tjednima, za očekivati je veći broj britanskih turista, a trenutno ih je oko pet tisuća”, poručio je direktor Hrvatske turističke zajednice.

Istaknuo je da je oko 70 posto turističkih radnika procijepljeno. “Turisti zasigurno pozdravljaju tu činjenicu budući da su turistički radnici u direktnom kontaktu s njima”, zaključio je Kristjan Staničić.

Komentiraj