Pixabay

Devet pacijenata s otoka i priobalja prevezeno helikopterima HRZ-a

Devetero pacijenata čije je stanje zahtijevalo hitni prijevoz u bolnice prevezeno je između petka i ponedjeljka helikopterima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, priopćeno je iz MORH-a.

Troje pacijenata, među kojima trudnicu i dijete, s otoka Raba i iz grada Gospića do helidroma Delta u Rijeci prevezli su helikopteri 91. zrakoplovne baze stacionirane na Krku.

Šestero pacijenata, s otoka Pelješca, Hvara i Korčule, od kojih su četiri slovenska turista, prevezle su posade Eskadrile transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstava iz Divulja.

U nedjelju, 6. kolovoza u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja, posada 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva sudjelovala je u poslijepodnevnim satima, helikopterom Mi-8 MTV, u akciji potrage za nestalom osobom na lokaciji Podaca – Gradac.

Tijekom 2017. godine helikopterima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane prevezeno je 539 pacijenata i 992 pratitelja, za što je utrošeno nešto više od 496 sati naleta, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Komentiraj