DETALJI OBRAČUNA U NOVOM ZAGREBU Dilere dočekali noževima i molotovljevim koktelom

FaH/ Damir SENÈAR /ds

Policajci naoružani do zuba, u nedjelju malo prije 20 sati u Baburičinoj ulici u Zapruđu, dočekali su pred ulazom u stan Marija R. (33) i Tomislava T. (33), piše Jutarnji list. Naime, za njih su raspolagali informacijama da su tri sata prije toga, ispred garaža u Šišićevoj ulici u Utrinama, izboli noževima Neđada (35) i Mefu B. (43).

Prema sumnjama istražitelja, ali i tvrdnjama ozlijeđenih muškaraca, Mario R. u jednom je trenutku bacio molotovljev koktel u Neđadova leđa, ali na sreću pri udarcu se razbio te ugasio.

Ozlijeđeni muškarci odvezli su se u KBC Zagreb, odakle je u 16:45 sati policija zaprimila dojavu o krvavom incidentu. Policija je banula na vrata dvojice cimera, Marija i Tomislava, te su odvedeni na kriminalističku obradu. Motiv susreta na lokaciji koja inače slovi kao “tajno mjesto za susrete s druge strane zakona” su neriješena “robno-novčana” potraživanja.

Neđad i Mefo B. telefonski su dogovorili susret s Marijem R. i Tomislavom T. ispred garaža. Njih su se dvojica dovezla u Mercedesu, a Mario i Tomislav došetali pješice iz susjednog naselja, noseći sa sobom svaki po nož te staklenu bocu napunjenu benzinom i s improviziranim fitiljem. Kad su se u pitanje dovela novčana potraživanja, pale su teške riječi. Ubrzo je izbila i tučnjava, točnije Mario je na Neđada bacio zapaljeni molotovljev koktel čija se staklena boca razbila, a vatra ugasila. Vidjevši da se plan zastrašivanja izjalovio, dečki iz Zapruđa posegnuli su za noževima. Tijekom tučnjave Neđadu i Mefi nanijeli su ozljede noževima te je mlađi teško ozlijeđen, a stariji lakše, doznaje Jutarnji list.

Uhićenima Mariju i Tomislavu, koji su otprije poznati policiji, sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odredio je jednomjesečni pritvor zbog pokušaja teškog ubojstva.

Komentiraj